Valextra Store by John Pawson

Valextra Store by John Pawson
Photography by Andrea Martiradonna

The aim of the intervention within the Valextra store on Via Manzoni in Milan is to create a charged container for objects, but also a spatial narrative that enhances the experience of architectural proportion, surface and scale across a sequence of three connected spaces. The design is anchored — literally — in the existing Ceppo di Gré floors, a naturally patterned limestone that is a defining element of the material palette of Milan; and in the restrained use of light. 

Project team: Marta Vitorio, Max Gleeson, Nicholas Barba, Nina Ismar.

www.johnpawson.com

You May Also Like
Kerakoll Design House
Read More

Kerakoll Design House

Kerakoll Design House presents for the second year at Cersaie 2015 its own personal home concept that includes…
Level daybed
Read More

Level daybed

Sawhorses have become valued by designers for their unelaborated form, their sturdiness, and their practicality. They’re improvisational and…